33 PIĘTRO
GODZINY
OTWARCIA
PN
ZAMKNIĘTE
WT-PT
16:00 - 00:00
SO
12:00 - 00:00
NDZ
13:00 - 18:00
Skontaktuj się
z nami
33
Piętro
OLIVIA STAR
AL. GRUNWALDZKA 472 C
33 PIĘTRO
80-309 GDAŃSK

    Przesyłając formularz oświadczasz, że zapoznałeś się z polityką prywatności.
    * pole obowiązkowe
    TREINTA Y TRES
    "Treinta y Tres" to hiszpańskie potrawy przygotowywane przez mistrzów gastronomii w niezobowiązującym, jednak eleganckim miejscu.
    Treinta y Tres to miejsce prowadzone przez ten sam zespół kucharzy co ARCO, w którym możemy spędzić wieczór w typowo hiszpańskim stylu - przy doskonałych tapasach, owocach morza, czy wybitnych deserach. To idealne miejsce na spotkania z przyjaciółmi lub romantyczne wieczory we dwoje oraz celebracje specjalnych okazji.
    33
    Piętro
    WYJĄTKOWY BAR
    Jedną z kluczowych części restauracji jest wyjątkowy bar, czekający na gości na wejściu na 33 kondygnacji Olivia Star, w którym rozsmakujecie się unikalną kolekcją whisky, rumów, ginów i innych alkoholi. Poza klasykami, znajdziemy tutaj białe kruki, pojedyncze butelki wybitnych trunków, które trudno by było odnaleźć w jakimkolwiek innym barze na świecie.
    Zobacz
    ZESPÓŁ
    ANTONIO
    ARCIERI

    Utytułowany szef kuchni i bliski współpracownik Paco Péreza.

    Z pochodzenia Włoch, z zamiłowania Hiszpan. Za najważniejsze cechy szefa kuchni uważa pokorę, gotowość do ciężkiej pracy i szacunek do natury, która jest dostawcą najlepszych składników. Opanował do perfekcji kunszt kulinarny, pracując u największych hiszpańskich mistrzów kuchni.

    W 2007 roku rozpoczął w restauracji Miramar** u Paco Péreza, najważniejszego mentora i nauczyciela. Pod okiem Ferrana Adrià w restauracji El Bulli*** uczył się awangardowej kuchni molekularnej, następnie zbierał doświadczenia u Eneko Atxa w Azurmendi***. W 2016 roku został szefem założonej przez Paco Péreza restauracji, z którą po roku zdobył swoją pierwszą gwiazdkę Michelin.

    Teraz poprowadzi restaurację Arco by Paco Pérez w Gdańsku.

    Łukasz
    Cegłowski

    Kuchnia to jego pasja i życie.

    Wychowany na kuchni francuskiej co dało mu wiedzę, mocny fundament i zaszczepiły prawdziwą kulturę kulinarną. Bez kompromisu mówi, że w kuchni najważniejszy jest dla niego smak i czysty wyraz najlepszego produktu. Ale by tak gotować i otworzyć myślenie musiał budować warsztat więc zbierał doświadczenia w wielu restauracjach z gwiazdkami Michelin m.in. w La Vie***, Vendôme***, The Ledbury**.

    Jego zdaniem pokora i ciężka praca jest wstanie pomóc wspiąć się na wyższe poziomy, myśleć kreatywnie i inaczej oraz wypełniać lukę miedzy starymi i nowymi sposobami gotowania. Obecnie największym wyzwaniem zawodowym jest dla niego restauracja Arco by Paco Pérez w rodzinnym Gdańsku i praca u boku Antonio Arcieri.

    Kasun
    Koralage

    „Zespół ARCO jest moją
    drugą rodziną.”

    Pochodzi ze Sri Lanki, w zespole ARCO by Paco Pérez odnalazł się w mgnieniu oka. Jego zdaniem głównym atutem pracy w restauracji jest możliwość stworzenia miejsca przyjaznego, aby można było czuć się jak w domu.

    Swój obecny Team traktuje jak rodzinę i nawet mówi, że jest jego drugą. Docenia możliwość uczenia się od mistrzów, takich jak sam Paco Pérez i Antonio Arcieri.

    Andriy
    Muka

    “Moją największą motywacją
    do pracy jest zadowolenie Gości.”

    Branża gastronomiczna nie była jego pierwszym wyborem, jednak to w niej odnalazł spełnienie i satysfakcję. Czerpie wielką przyjemność z zadowolenia Gości, które okazywane jest po każdym serwisie. Odkrywanie smaków to jego wielka pasja, dzięki której każde polecone danie jest idealnie dobrane pod każdego z Gości.

    Uwielbia się rozwijać, dlatego stale podnosi swoje kompetencje poprzez kursy i szkolenia, czego potwierdzeniem jest otrzymanie certyfikatu WSET – Level 2 (Wine and Spirit Education Trust). Jego zdaniem praca w restauracji, to ciągła podróż, lecz nie po państwach i kontynentach, a smakach i kuchniach całego świata.

    Marek
    Rosochacki

    “Najważniejszy jest dla mnie naturalny produkt, czysta forma, proste i eleganckie wykonanie.”

    W restauracji ARCO by Paco Pérez oraz Treinta y Tres pełni rolę Head Pastry Chef. Swoją drogę zawodową rozpoczął już w technikum gastronomicznym. Ukończył z wyróżnieniem studia inżynierskie na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie, na kierunku „Gastronomia i Sztuka Kulinarna”. Kunszt kulinarny rozwijał współpracując z Michałem Doroszkiewiczem, w “UMAM” Cukierni Gdańskiej, w 5* Hotelu Raffles Europejski Warsaw, Atelier Amaro oraz Forgotten Fields Farm.

    Uwielbia styl francuski, prostotę, naturalne, dobrej jakości produkty oraz klasyczne receptury w nowoczesnej formie. Jednym z jego ulubionych składników jest czekolada. W niej się specjalizuje i wytwarza rzemieślniczo.

    Andrzej
    Strzelecki

    “Pasja, optymizm oraz entuzjazm pozwalają sięgać wyżej i dalej.”

    Jest sommelierem w restauracji ARCO by Paco Pérez oraz Treinta y Tres. Jego wiedza i doświadczenie są poparte uzyskanym certyfikatem WSET – Level Advanced (Wine and Spirit Education Trust), czyli największym, międzynarodowym centrum edukacyjnym w dziedzinie wina. W sferze enologii rozwijał się odbywając staże w regionach winiarskich takich jak Baden Württemberg czy Mosel. Pracował na stanowisku sommeliera w wielu 5* hotelach i restauracjach o profilu fine dining’owym.

    W pracy kieruje się pasją. Uważa, że optymizm i entuzjazm pozwalają sięgać wyżej i dalej. Takie nastawienie sprawia, że wykonywany zawód potęguje zadowolenie, które pozytywnie wpływa na rozwój własny i zadowolenie Gości. Optymistyczne nastawienie do życia i pracy odgrywają istotną rolę
    nie tylko w przypadku danej jednostki, ale całego zespołu.

    Jarosław
    Jesionowski

    W pracy dzieli się swoją wiedzą i pasją, dbając o wyjątkową atmosferę.

    W restauracji ARCO by Paco Pérez obejmuje stanowisko Head of Service. W pracy zależy mu przede wszystkim na dostarczeniu Gościom niezapomnianych wrażeń – kulinarnych, ale nie tylko. Sposób, w jaki opowiada o daniach zyskał wielu miłośników. O jego wiedzy świadczy uzyskany przez niego certyfikat WSET – Level 2 (Wine and Spirit Education Trust).

    Jest miłośnikiem win musujących, uwielbia czytać i pasjonuje się filozofią. Porzucił sen o Warszawie na rzecz powrotu do rodzinnych stron, czystego powietrza i najlepszego widoku w Polsce.

    NAPISALI O NAS
    Newsy